La ce sunt bune Facebook , LinkedIn si Twitter ?

 

How to Use Social Media in Your Job Search

http://jobsearch.about.com/od/networking/a/socialmedia.htm

 

Am gasit pe  acest site : jobsearch.about.com ,  un articol foarte interesant scris de  Rachel Levy ,  in care e vorbeste despre cum ne pot fi folos site-urile din ramura Social Media : Facebook , Twitter , LinkedIn  .

Ea prezinta in acest articol niste idei despre cum putem folosi  toate aceste site-uri de socializare nu doar pentru a ne relaxa sau a socializa pur si simplu , dar si pentru a gasi un job sau un job mai bun.

Cu o experienta de peste 10 ani in marketing, produse de consum  si social media  ea pune in valoare niste aspecte importante ce pot fi de folos in cautarea unui nou job – cu totii stim ca acest lucru este  de mare actualitate peste tot in lume .

Rachel Levy prezinta  in articolul sau  , cateva avantaje ce trebuie luate in considerare atunci cand cineva cauta un job .

Ea vorbeste despre LinkedIn ,   Facebook , Twitter si despre cum ne putem folosi de acestea pentru a gasi un job .

Despre LinkedIn aflam ca ne ajuta sa pastram legatura cu persoanele cunoscute , dar si ca este o buna modalitate de a ne imprieteni cu cei care ofera locuri de munca .

In LinkedIn putem cauta joburi prin mai multe modalitati :

  • Cautarea unei companii
  • Prin e-mail
  • Conectarea la blogul personal
  • Conectar cu Twitter

Totodata ea ne prezinta si exemplul lui Warren Sukernek  care si-a gasit un job la Radian6  cu ajutorul Twitterului.

Pentru LinkedIn  Warren  propune:

  • Recomandari
  • Updatarea frecventa a statusului

Rachel considera ca partea interesanta a Twitterului este ca iti permite sa te imprietenesti si cu persoane necunoscute  in functie de interesele comune, ceea ce este un lucru bun.

Nu se stie niciodata peste cine vei da si cum iti va influenta acea persoana cariera si viata .

Pe Twitter , Rachel ne spune ca  putem gasi un job folosindu-ne de instrumentele pe care Twitterul ni le ofera : Twellow  , postarile despre  unu job .

Chiar si simpla comunicare pe Twitter poate fi de folos in aflarea  unor informatii despre un job.

In ceea ce priveste Facebook actiunile sunt similare: updatarea statusului, posturi de pe blog , folosirea de notite si taguirea de prieteni.

In articolul pe care ea il scrie despre social media : Facebook, Twitter  si , LinkedIn ,  Rachel  prezinta argumente convingatoare ce te vor determina sa iti faci un cont de LinkedIn ( cazul meu) sau sa iti  actualizezi mai des profilul si informatiile si statusurile  de pe aceste conturi.

Desi este un articol scurt ,este un articol la subiect care iti prezinta exact ce ai nevoie sa stii . Ce este foarte convingator, este faptul ca ne prezinta situatia unei persoane  care  a reusit sa isi gaseasca un loc de munca cu ajutorul Twitterului  . Bineinteles ca a avut inspiratia sa ceara de la el cateva sfaturi pentru care pot fi folositoare.

Dupa cum reiese  si din articolul acesta , site-urile de socializare din noua epoca New Media  ne pot ajuta si la altceva in afara de simpla socializare si poate vor rezolva o problema cu care se confrumta majoritatea lumii: gasirea unui loc de munca sau  gasirea unui loc de munca mai bun .

Din acest articol observam ca aceasta practica este mai des intalnita in tarile din afara decat in Romania .  Sa speram ca prin dezvoltarea  ramurei Social Media si New Media ,  vom putea imbunatati  ceva  si la noi in tara .

Incercand sa inchei cu o nota optimista cum imi sade mie bine  aplic cunoscuta zicala : Nu stii niciodata de unde sare iepurele .

 

Ana Elena Patrau

 

 

 

 

Advertisements

One thought on “La ce sunt bune Facebook , LinkedIn si Twitter ?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s